Beli NE SARAĐUJE sa SNS!

Stevan Vlajić demantuje navode lista „Danas“ da Beli Preletačević sarađuje sa SNS
  • Beli NE SARAĐUJE sa SNS!

Objavljeno: 04.09.2017. \\ Vesti \\ 1 komentara

Povodom pisanja lista „Danas“ da Ljubiša Preletačević Beli, odnosno pokret „Beli – Samo jako“ sarađuje sa mladenovačkim opštinskim odborom Srpske napredne stranke, koje su preneli i drugi mediji, oglasio se  idejni tvorac i bivši portparol građanskog pokreta "Beli - Samo jako", Stevan Vlajić. U odgovoru na današnje pisanje „Danasa“ dostavljenom redakciji portala Mladenovac Info, Stevan Vlajić kaže:

Nisam očekivao da navode „upućenog“ izvora o karakteru građanskog pokreta „Beli – Samo jako“ pročitam u jednom od kvalitetnijih listova u Srbiji – stoga se nadam da ću u sutrašnjem broju dobiti fer mogućnost da na neke stvari odgovorim. Ne bih se određivao prema motivima autora, pa ni izvora ovih navoda, već ću se direktno pozabaviti spornim činjenicama iz teksta „Beli na lokalu sarađuje sa SNS, a u medijima glumi opoziciju“. Na samom početku pominje se nezalaganje samog Preletačevića na sednicama lokalne Skupštine – uloga Belog i nije da se bavi konkretnim pitanjima i problemima, već mobilizacijom apstinenata posredstvom satire i digitalnih kanala - jer je tako određeno osnovnim organizacionim dokumentom. S druge strane, danas u Skupštini GO Mladenovac građanski pokret „Beli – Samo jako“ ima 10 odbornika koji se vrlo pažljivo bave lokalnim pitanjima. Dalje, bilo kakva saradnja sa SNS nije i u budućnosti neće doći u obzir – odbornička grupa „Beli – Samo jako“ ostala je homogena i pored više dobijenih ponuda. Što se tiče „rođačkih veza sa nekim ljudima iz SNS“, razlog je pre svega činjenica da živimo u malom mestu, ali je ovaj argument diskreditacije veoma nespretan i besmislen sam po sebi. Koalicija oko SNS nažalost ima veoma sigurnu i disciplinovanu većinu, pa je građanski pokret „Beli – Samo jako“ uveo i princip neuniformnog glasanja koji nije karakterističan za današnji politički sistem – odbornici glasaju po sopstvenoj savesti i preferencijama, na osnovu pregledanog materijala i stava. Dakle – ne postoji „partijsko jedinstvo“ pri glasanju za svaku tačku, jer to nije odlika slobodnog građanskog društva koje želimo da promovišemo. Naravno, stavovi oko suštinskih pitanja i političkog određivanja su jedinstveni. Što se tiče navoda o učešću odbornika BSJ u „neustavnom izboru za članove Saveta mesnih zajednica u koje smo delegirali i svoje ljude“, nismo smeli da dozvolimo da zbog pravno-formalnih problema SNS ima 100% članova Saveta mesnih zajednica jer bi tako potpisali izbornu kapitulaciju u selima, a ona su ključna za pobedu nad štetočinskom koalicijom oko SNS“. I poslednje - što se mene direktno tiče, sa mesta portparola sam se povukao iz privatnih razloga koji nemaju veze s navodima „Danasa“ i od aprilskih izbora ne učestvujem aktivno u radu pokreta, niti u osmišljavanju nastupa. Postoji šira grupa ljudi koja se unutar pokreta bavi PR, kreativnim i političkim pitanjima, a sebe smatram članom koji pokušava da doprinese povremenim savetima. Smatram da je plasiranje ovako neproverenih informacija i interpretacija neodgovorno, te dovodi do dezorijentacije i urušavanja ono malo poverenja opozicionog javnog mnjenja, ali i povećanju apstinencije – iako je motiv verovatno borba za neopredeljene glasače i pokušaj da se jedan konkurent izbaci iz igre pred nadolazeće beogradske izbore.

 

Srdačan pozdrav

Stevan Vlajić

Foto: mladenovacinfo.rs/arhiva

Komentari
  • MyPassion

    apis
    22.09.2017 03:09

    PISMO VLADIKE ATANASIJA PATRIJARHU IRINEJU - VUCIC JE IZDAJNIK https://www.youtube.com/watch?v=cjNmqEEur6Y
Napomena

Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na ovom portalu. Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Ostavite komentar