Blokada kod Stanojevca

Blokiran put iz Mladenovca ka Beogradu. Propuštaju se hitni slučajevi
 • Blokada kod Stanojevca

Objavljeno: 11.06.2018. \\ Vesti \\ 2 komentara

U ponedeljak, 11. juna od 7 sati započela nova blokada saobraćaja iz pravca Mladenovca ka Beogradu. Saobraćaj je blokiran kod Stanojevca, na skretanju ka Sopotu i u Senaji preko koje su do 11 sati, kao alternativnoj ruti, prolazili autobusi „Laste“. Kako saznajemo u ovom saobraćajnom preduzeću, prvi autobus je zaustavljen jutros oko 7.10h, a poslednje vozilo koje je propušteno preko Senaje stiglo je oko 11h. Polasci se za sada preusmeravaju preko Kosmaja i dalje preko Sopota i Avalskog puta. Kako su rekli za portal Mladenovac Info, u blokadi je ostalo „zaglavljeno“ oko 30 autobusa.

Prema rečima organizatora protesta, vozača iz Mladenovca, propuštaju se kola Hitne službe, kao i vozila sa malom decom i bolesnima, a završetak blokade je neizvestan.

 • Blokada kod Stanojevca

Podsetimo, organizatori blokade su na društvenim mrežama objasnili da se bore za usvajanje tri zahteva.

Prvi zahtev vozača jeste da se usvoji nova cena goriva koja neće prelaziti brojku od 110 dinara po litru za dizel i 120 dinara po litru za benzin, takođe se navodi da ta cena bude važeća za sve pumpe u zemlji.

Zahtevi obuhvataju i novi proračun cene goriva i to na način da se cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez pa tek onda na oporezovanu cenu dodati akciza koja ne sme biti više od 50 odsto osnovne cene benzina.

Vozači su se u svojim zahtevima osvrnuli i na vlasnike koji poseduju automobile na plin, i uvrstili zahtev da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

 • Blokada kod Stanojevca

Tekst: Predrag Aleksendrić

Fotografija: Stevan Vlajić

Komentari
 • MyPassion

  милан ф
  11.06.2018 12:40

  минстарства требају да се блокирају а не путеви . Јер одговорни за цену горива не живе у Великој Крсни или друго...
 • MyPassion

  милан ф
  11.06.2018 13:34

  сад сам прочитао информацију да пољопривредници у Француској су блокирали данас 14 рафинерија и складишта горива ! То је већ озбиљна прича....
Napomena

Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na ovom portalu. Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Ostavite komentar