Made In КОВАЧЕВАЦ

Danas počinje treći međunarodni festival folklora u Kovačevcu i traje do nedelje
  • Made In КОВАЧЕВАЦ

Objavljeno: 29.06.2018. \\ Vesti \\ 0 komentara

Kulturno umetničko društvo “Ljubomir Ivanović Gedža” organizuje treći po redu međunarodni festival folklora u Kovačevcu pod nazivom Balkanski susreti "Made In KOVAČEVAC". Festival počinje u petak 29. juna u 20.30h i traje tri festivalske večeri. Zatvaranje festivala je u nedelju 1. jula u 20.30h.

Gosti festivala su "ANSAMBL MAKEDONIJA" iz Skoplja (Makedonija), KUD "Baščaršija" iz Sarajeva (Bosna i Hercegovina), FA "Nikola Đurković" iz Kotora (Crna Gora), FS KD "Cirkulane" iz Ptuja (Slovenija) i KUD "Đoko Patković", iz Bobote kod Vukovara (Hrvatska). Svako društvo će tokom tri večeri festivala odigrati po dve različite koreografije, a drugog dana festivala će nastupiti u Gerontološkom centru, kao i na zajedničkom defileu na centralnom trgu u Mladenovcu. Osim gostiju iz Hrvatske koji će biti smešteni po kućama članova domaćina, KUD “Ljubomir Ivanović Gedža”, svi ostali učesnici će boraviti u nekom od mladenovačkih motela.

Ulaznice za svako pojedinačno veče iznose 200 dinara, a komplet za sve tri festivalske večeri iznosi 450 dinara. Međunarodni festival folklore “Made in Ковачевац“ je deo kulturnog programa obeležavanja Dana GO Mladenovac, koji se proslavlja 2. avgusta.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Fotografija: mladenovacinfo.rs/arhiva

Komentari

Trenutno nema komentara

Napomena

Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na ovom portalu. Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Ostavite komentar