Pojčane kontrole

Od danas do 22. aprila pojačana kontrola brzine kretanja vozila u saobraćaju
  • Pojčane kontrole

Objavljeno: 16.04.2018. \\ Vesti \\ 1 komentara

Pripadnici Uprave saobraćajne policije od danas do 22. aprila sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila. Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila.

Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve. U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija "Spid maraton" (Speed Marathon), koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u šest časova do 19. aprila u šest časova.

U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, dodaje MUP u saopšenju i podseća vozače da se na deonici autoputa Šid-Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila.

Tokom prošlogodišnje akcije "Spid maraton", za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja.

Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila.

Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Izvor: rts.rs

Foto: mladenovacinfo.rs/arhiva

Komentari
  • MyPassion

    Milan
    16.04.2018 14:20

    Speed Marathon za punjenje drzavne kase. Dobre sluge u sluzbi svog gospodara. Pogotovao istureno odeljenje KOSOVSKE STANICE POLICIJE U MLADENOVCU. A oni nikad verniji drzavi, ipak im je drzava obezbedila poslove i pomogla u prodaji imovine Albancima. Ne znaju glagole ali znaju da pisu kazne i primaju mito.
Napomena

Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na ovom portalu. Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Ostavite komentar