Protest vozača

U petak, 8. juna protest zbog poskupljenja goriva i u Mladenovcu. Početak u 17h
  • Protest vozača

Objavljeno: 07.06.2018. \\ Vesti \\ 0 komentara

Kako se očekuje, brojni mladenovčani će se sutra u 16h okupiti ispred Sportsko rekreacionog centra „Ljubomir Ivanović Gedža“, odakle će svojim automobilima krenuti ka Drapšinu, gde će u 17h blokadom magistralnog puta 25 započeti protest zbog poskupljenja goriva. Slični protesti biće održani širom Srbije, a učesnici se organizuju putem društvenih mreža Facebook i Twitter.

Građani se pozivaju da u petak, 8. juna 2018. godine u 17h svojim automobilom blokiraju put na kome se u tom trenutku budu nalazili. Organizatori blokade su na društvenim mrežama objasnili da se bore za usvajanje tri zahteva.

Prvi zahtev vozača jeste da se usvoji nova cena goriva koja neće prelaziti brojku od 110 dinara po litru za dizel i 120 dinara po litru za benzin, takođe se navodi da ta cena bude važeća za sve pumpe u zemlji.

Zahtevi obuhvataju i novi proračun cene goriva i to na način da se cena goriva obračunava tako što će se na osnovnu cenu benzina uračunati porez pa tek onda na oporezovanu cenu dodati akciza koja ne sme biti više od 50 odsto osnovne cene benzina.

Vozači su se u svojim zahtevima osvrnuli i na vlasnike koji poseduju automobile na plin, i uvrstili zahtev da cena plina ne sme da bude veća od polovine cene bezolovnog benzina.

Tekst: Predrag Aleksendrić

Fotografija: facebook.com

Komentari

Trenutno nema komentara

Napomena

Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na ovom portalu. Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni. Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Ostavite komentar